מידע נוסף אודות עין אפק ניתן למצוא בכתובת:
רשויות חברות בתאגיד: ראש העין
מס' טלפון: 1-800-350-303
כתובת: העמל 10, ת"ד 11470, פארק אפק, ראש העין, 4803621
קצת רקע על התאגיד
תאגיד עין אפק בע"מ הוקמה ביולי 2009 כתאגיד עירוני למים וביוב, בהתאם לחוק תאגידי מים וביוב שהתקבל בכנסת בשנת 2001. חוק זה מחייב כל רשות מקומית בישראל להקים תאגיד מים וביוב נפרד, במטרה לשדרג את תשתיות המים והביוב ולשפר את השירותים.
כתאגיד עצמאי, מטרתו העיקרית של תאגיד עין אפק היא לשרת את תושבי ראש העין. כיום, התאגיד מספק שירותי מים וביוב לכ-67,000 תושבים, ומספק כ-3.1 מיליון מ"ק מים בשנה ללקוחות במגזר הפרטי והעסקי, כגון מסחר, שירותים ותעשייה. עם התפתחותה של ראש העין, צפויה בשנים הקרובות עלייה משמעותית במספר תושביה.
תאגיד עין אפק נערך לגידול האוכלוסייה על ידי התאמת תשתיות העיר לצריכת מים מוגברת ולתפוקת ביוב שתופנה לשפדן. כלל המים המסופקים לתושבי ראש העין נרכשים ממקורות, והתאגיד מוביל את מי השפכים של העיר למתקן הטיהור של איגוד ערים דן בהתאם להסכם קיים.
מטרות תאגיד עין אפק, כפי שמוגדרות בחוק התאגידים, כוללות:
אספקת מים לתושבי העיר, לרבות מסחר, שירותים ותעשייה.
העברת מי שפכים מיישובים הכלולים בתאגיד למתקן טיהור שפכים.
אחזקת רשת המים והביוב של העיר.
חידוש תשתיות מים וביוב.
פיתוח תשתיות מים וביוב חדשות בהתאם למגמות הפיתוח שנקבעו בתכנית בניין עיר. חזון התאגיד הינו לשמש דוגמא מובילה לחברות מים בישראל ובעולם תוך שמירה על כבוד האדם וערכי הקהילה, מתן קדימות ליעילות, מקצועיות ושקיפות ציבורית מלאה.
תאגיד עין אפק מתמודדת עם אתגרים במגוון תחומי פעילותה:
אתגר הנדסי הכולל שדרוג תשתיות המים והביוב בעיר, פיתוח תשתיות מתקדמות לשכונות עתידיות והתאמת התשתיות לתוכנית המתאר הרואה את ראש העין כעיר בת 120,000 תושבים.
אתגר השירותי המתבטא במתן שירות מיטבי לתושבי ראש העין תוך מתן דגש על צרכי האוכלוסיות המוחלשות.
אתגר ארגוני המתבטא בניהול ארגון קטן ברמת מצוינות, יעילות ורווחיות גבוהה בסיוע צוות מקצועי ומיומן ובשיתוף פעולה מקסימלי עם הרשות המקומית.
אתגר קהילתי המתבטא בביצוע פרויקטים קהילתיים הקשורים בשמירת מקורות המים ואיכות הסביבה בשיתוף הרשות המקומית.
אתגר טכנולוגי המתבטא בהתאמת התשתיות לסטנדרטים טכנולוגיים הגבוהים ביותר ופיתוח טכנולוגיות ייחודיות לטובת משק המים והביוב המקומי.
בהתאם לחזון החברה ולאתגרים שהציבה לעצמה עין אפק הוקמה חברה בת שתפעל מעבר לקו הירוק ותניח קו הולכת שפכים שיקשר את השומרון למתקני הטיפול בשפדן. כמו כן תכננה החברה וביצעה פרויקט לאומי עבור מינהל הביוב הארצי במשרד האנרגיה והמים.