מידע נוסף אודות מי מודיעין ניתן למצוא בכתובת:
רשויות חברות בתאגיד: מודיעין
מס' טלפון: 1-800-300-420
כתובת: בית יהונתן, לב העיר 14, קומה 3, מודיעין-מכבים-רעות, תיבה מס' 20, 7178048
קצת רקע על התאגיד
תאגיד מי מודיעין הינו תאגיד מים וביוב הפועל כחברה בע"מ. התאגיד הוקם בשנת 2006 על ידי עיריית מודיעין מכבים רעות, מכוח חוק תאגידי מים וביוב (התשס"א-2001). התאגיד מספק את צרכי המים והביוב של תושבי מודיעין ומכבים רעות, כאשר צריכת המים הכוללת של העיר מסתכמת בכ-6 מיליון מ"ק לשנה. את המים לעיר מספקת מקורות.
עיריית מודיעין מכבים רעות היא הבעלים הבלעדי של תאגיד מי מודיעין ומחזיקה ב-100% ממניות התאגיד. התאגיד פועל תחת סמכות רשות המים ובאחריותו של רגולטור ממלכתי – הממונה על תאגידי מים וביוב. תאגיד מי מודיעין נדרש להגיש לממונה דוחות כספיים ודיווחים נוספים המשקפים את פעילותו במגזר המים והביוב, באופן שוטף.
פעילות תאגיד מי מודיעין מתרכזת בתושבי מודיעין מכבים רעות וכוללת:
שיקום, שיפור ופיתוח תשתיות המים והביוב העירוניות.
שיפור השירות ללקוחות ומתן שירותים מתקדמים כנדרש בחברה מודרנית במאה ה-21.
הטמעת טכנולוגיות עדכניות המשפרות את פעילות התאגיד בכל תחומי פעילותו ועוד.
מטרות התאגיד, כפי שמוגדרות במסמכי ההתאגדות ורישיון העסק שלו, כוללות:
אספקת שירותי מים וביוב לצרכן, טיפול, אחזקה, הפעלה ופיתוח משק המים והביוב של הרשות המקומית מודיעין – מכבים רעות.
עיסוק בפעילויות נוספות הקשורות למשק המים והביוב, וכן בפעילויות קשורות ישירות, והכל בהתאם לרישיונות שניתנו ויינתנו לו על ידי הממונה, בכפוף להוראות כל דין, כללים והוראות כל דין. בנוסף, התאגיד אחראי על הכנת תכניות לפיתוח משק המים והביוב, הכוללות פעולות תשתית כגון הנחת קווי צנרת, קידוחים ומתקני שאיבה, שיפור איכות המים ועוד. תכניות אלה צריכות לקחת בחשבון את גידול האוכלוסייה הצפוי, את צורכי התחזוקה השוטפת של המתקנים ואת ההתקשרות עם צדדים שלישיים לצורך הבטחת שירותים כגון תחזוקת ציוד, אספקת מים, תחנות שאיבה לביוב וכדומה.
במסגרת פעילותה, עוסקת החברה בטיפול, שיקום ופיתוח מערכות מים וביוב. במסגרת זו היא עורכת תכניות אב בהתאם לתכניות האב הקיימות, מגבשת תכניות לביצוע עבודות תשתית ושיקום תשתיות קיימות על פי נתוני בלאי, ומקבלת את אישור הנציב ורשויות מוסמכות אחרות תוך ליווי ביצוען.
בנוסף, נדרשת החברה לבצע סקרי מלאי של מערכות המים והביוב. במסגרת זו היא סוקרת את מלאי החיבורים, המתקנים, הבארות וכדומה הקיימים, בוחנת נתוני צריכה ותקלות ובודקת את מצב התחזוקה של המערכות השונות.