מידע נוסף אודות מי הרצליה ניתן למצוא בכתובת:
רשויות חברות בתאגיד: הרצליה
מס' טלפון: 1-800-200-133
כתובת: בנין "לב העיר", בן גוריון 2, קומה 2, הרצליה, 4678501
קצת רקע על התאגיד
התאגיד רואה את עצמה כתאגיד מוביל במתן שירות, איכות, ניהול, פיתוח ותחזוקה ברמה הגבוהה ביותר של תשתיות מים וביוב, שם לו למטרה להעלות את רמת השירותים לתושבים ולהבטיח ניהול ותפעול מיטביים תוך כדי אימוץ טכנולוגיות חדשניות ויעילות.
התאגיד מתגאה בעצמאותו, שכן את מתקן טיהור השפכים, את מערכת אספקת המים ואת תחזוקת רשתות המים והביוב מפעילים עובדי החברה עצמם, בסיוע אנשי מקצוע לפי הצורך.
על מנת להבטיח תשתיות מים וביוב מודרניות ואמינות, מתוכננות השקעות משמעותיות בשנים הקרובות לשיפור והרחבת המערכות.
בתאריך 1 בספטמבר 2009 הוקמה בעיר תאגיד מים וביוב. תאגיד זה הוקם מכוח חוק תאגידי מים וביוב, במטרה לשדרג את מערכות המים והביוב ולשפר את השירותים הניתנים לתושבים.
מאז הקמתו, פועל התאגיד במרץ לשדרוג קווי מים וביוב ברחובות רבים, וכן לשיפור מתקני מים וביוב שונים תוך כדי התמודדות עם אתגרים כגון תקלות מורכבות ואי שביעות רצון הציבור.
במישור השירות לתושב, התאגיד פועל כל העת להנגשת השירותים על מנת לחסוך לתושבים זמן יקר. זאת על ידי הקפדה על רמת מקצועיות, יעילות וזמינות בהתאם לרגולציה המחמירה ואף מעבר לה. המחלקה להנדסה אחראית על הפעלת מערכות המים והביוב העירוניות, על התחזוקה השוטפת שלהן, על התחזוקה המונעת, על התכנון ועל ביצוע פרויקטים לפיתוחן. כמו כן, היא מפקחת על החלפתן ושדרוגן של מערכות אלה, מספקת מידע לצורך תכניות סניטציה עבור היתרי בנייה, מאשרת מערכות מים וביוב פרטיות להתחבר למערכות הציבוריות ודואגת לאיכות המים, לביטחון המים ולמוכנות לחירום (חירום בריאותי וסביבתי). בנוסף, המחלקה מטפלת בטיהור שפכים בעיר הרצליה ומפקחת על שפכים תעשייתיים ועסקיים בעיר.
צוותי שטח זמינים 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע כדי לספק לתושבי העיר ולאורחיה את השירות האיכותי שהם ראויים לו.
בעיר הרצליה קיימות תכניות אב למערכות אספקת המים והביוב, אשר מתוכננות עד לשנת 2040. תכניות אב אלה מבוססות על תכנית המתאר של העיר ומתעדכנות אחת לחמש שנים, תוך ביצוע התאמות בהתאם לשינויים בתכנון העיר ובקצב הפיתוח.
אספקת המים לעיר הרצליה מגיעה משני מקורות: מוביל המים הארצי באמצעות מקורות וקידוחי מים בבעלות תאגיד המים הרצליה ובהפעלתו. בהתאם להנחיות משרד הבריאות, נלקחות דגימות של מי שתייה ברחבי העיר והן נבדקות במעבדה של המשרד. תהליך דיגום זה, המתרחש מספר פעמים בשבוע, מאפשר לבצע בקרת איכות על מי השתייה וטיפול מתאים בהתאם לתוצאות ובהתאם להנחיות.
מערכת אספקת המים העירונית כוללת כ-13 מתקני מים וכ-240 קילומטרים של קווי מים, ואילו מערכת הביוב כוללת כ-13 תחנות שאיבה לביוב, מתקן לטיהור שפכים שמעבד את השפכים של הרצליה וכפר שמריהו וכ-200 קילומטרים של קווי ביוב. מערכות המים והביוב מנוהלות באמצעות מערכת פיקוד ובקרה, אשר עוברת בימים אלה החלפה ושדרוג. מתקן טיהור השפכים הרצליה מספק טיפול שלישוני, כאשר הקולחים המטופלים מוזרמים לים התיכון בעומק של כ-800 מטר. עד שנת 2019 מתכננת מדינת ישראל להזרים את הקולחים ממכון טיהור השפכים הרצליה למכון השקיה בקולחים במועצה אזורית חוף השרון.
אגף ההנדסה משקיע מאמצים רבים באיסוף ושיפור נתונים על תשתיות המים והביוב העירוניות על מנת לספק שירות טוב יותר ולהקים מערכת מידע הנדסית (GIS) שתשפר את השירות לתושבים ומתכננים, תייעל את הטיפול בתקלות ותקל מאוד על תכנון מרחבי ופיתוח מערכות המים והביוב העירוניות.
איכות מערכות המים והביוב מושפעת רבות מרמת הפיקוח בעת ביצוע מערכות שונות. אגף ההנדסה שם דגש רב על איכות ורמת הפיקוח בפרויקטים הכוללים קווי מים וביוב ובניית מתקני מים וביוב. העירייה מעסיקה מפקחים חיצוניים ומפקחים מטעמה.
אגף ההנדסה יחד עם אגפים ומחלקות נוספים בעירייה מקדישים תשומת לב רבה לטיפול בפחת המים בעיר. פעולות רבות נעשות על מנת לצמצם את פחת המים ולשמור על רמתו הנמוכה כיום (ממוצע של כ-5% פחת מים בשנה).
אגף ההנדסה מטפל בפניות התושבים הנוגעות לתקלות במערכות המים והביוב, בקשות התושבים וכל נושא אחר הקשור למים וביוב.
באגף מועסקים מהנדס מים, מהנדס ביוב, מהנדס האחראי על אגף האחזקה, מהנדס האחראי על מערכת ה-GIS, מזכירת אגף ההנדסה ומזכירה האחראית על פניות התושבים. חטיבת ההנדסה ועובדיה שמים בראש סדר העדיפויות את צורכי תושבי העיר ובאיה, וכך גם תאגיד מי הרצליה. חשוב שתושבים ובאים יבינו זאת, שכן זהו נר לרגליהם של חטיבת ההנדסה ותאגיד מי הרצליה.